Jouw Jobcoach

Als schoolverlater weinig kans van slagen? Welnee! Een formele opleiding is niet altijd een vereiste voor succes, hoewel het voor velen wel een waardevolle basis kan bieden.
Er zijn talloze voorbeelden van mensen die hun eigen weg hebben gevonden en ondanks hun onconventionele achtergrond toch enorme successen hebben behaald.
Neem bijvoorbeeld Leonardo Da Vinci. Ondanks zijn gebrek aan formele scholing, streefde hij later in zijn leven naar zelfstudie en beheerste hij op 40-jarige leeftijd zowel Latijn als wiskunde. Zijn onorthodoxe achtergrond en het ontbreken van klassieke scholing zorgden ervoor dat gevestigde academici zijn innovatieve benadering van wetenschappelijke observatie en experimenten afwezen. Toch liet hij zich niet ontmoedigen en bleef hij vastberaden zijn eigen pad volgen, wat resulteerde in baanbrekende ontdekkingen en creaties.
Ook in de moderne tijd zijn er veel schoolverlaters die de wereld hebben veranderd. Steve Jobs, de medeoprichter van Apple, stopte na zes maanden met zijn studie aan het Reed College. Bill Gates, de oprichter van Microsoft, verliet Harvard University na twee jaar. Richard Branson en Walt Disney stopten zelfs al op 16-jarige leeftijd met school. George Washington, eerste president van de Verenigde Staten had slechts een paar jaar formeel onderwijs en was grotendeels autodidact. Quentin Tarantino, de beroemde filmregisseur en scenarioschrijver stopte met de middelbare school op 15-jarige leeftijd en werkte in een videotheek, waar hij zijn passie voor film ontwikkelde.
Hun verhalen laten zien dat kansen volop aanwezig zijn, zelfs zonder diploma.
Laat je dus niet ontmoedigen door het ontbreken van een formele opleiding of negatieve oordelen van anderen. Volg je passie, blijf jezelf ontwikkelen en geloof in je eigen capaciteiten. Succes komt niet alleen voort uit diploma's, maar ook uit vastberadenheid, creativiteit en doorzettingsvermogen.
Geen baan is zinloos
Wanneer je net de arbeidsmarkt op gaat, lijkt die droombaan misschien nog ver weg. Maar elke baan is waardevol als je jezelf blijft ontwikkelen. Wat vandaag een tussenstap is, kan morgen de basis zijn voor iets groters. Het draait niet om de baan die je hebt, maar om hoe je die uitvoert - geef altijd 100%.
Toch kijken sommigen neer op bepaalde beroepen. Maar werk is werk, en iedereen draagt bij. Keizer Vespasianus maakte dat duidelijk toen hij een belasting op urine invoerde. Zijn zoon Titus vond het 'vies', waarop Vespasianus een gouden munt omhoog hield en vroeg: "Ruik je iets?" De boodschap? Geld stinkt niet.
Respecteer elkaar. Niet iedereen heeft dezelfde ambities, maar iedereen begint ergens. Wat telt, is hoe je groeit en wat je ermee doet. Als je op iemand neerkijkt, laat het dan alleen zijn om diens schoenen te bewonderen.
Niet klagen maar dragen niet aannemen maar vragen
✔ Online Coaching: Flexibiliteit om vanaf elke locatie deel te nemen, geen reistijd.
✔ Telefonische Coaching: Makkelijker in te plannen, kan overal plaatsvinden.
✔ In-Person Coaching: Directe interactie en persoonlijke verbinding.
Positive vibes only!
Ik geloof dat iedereen de kans verdient om zijn of haar doelen te bereiken en het leven te creëren dat ze willen. Of je nu een schoolverlater bent, afstand hebt tot de arbeidsmarkt, of werkloos bent met een beperkt budget, ik ben er om je te helpen.
In onze 1 tot 1,5 uur durende sessie ontvang je praktische en waardevolle tips die direct toepasbaar zijn. We behandelen samen je cv, werken aan een sterk profiel en zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op je zoektocht naar werk. Aan het einde van de sessie krijg je alles netjes in een presentatiemap, zodat je goed georganiseerd verder kunt. Omdat ik geloof in toegankelijke ondersteuning, hanteer ik een sociaal tarief van €45 per sessie. Dit is mijn manier om ervoor te zorgen dat coaching voor iedereen bereikbaar is, ongeacht je situatie.